LightWeb
LightWebLightWEB
Startside

                    

LightWeb
LightWeb
Bygningene
Selet | LynnbuaVeslestuguaFjøset | Ysthuset
Selet

Huset er gammelt, fra ca 1900, og har lyst, pent tømmer innvendig. Selet er hovedhuset der budeia skulle bo når hun var på setra om sommeren med buskapen. Nå er huset restaurert og har kjøkken, stor peisestue og tre soverom. I denne bygningen blir gjestene servert mat. Setra ligger høgt og fritt, og fra den store verandaen er det flott utsikt til setergrenda, dalen og fjellene omkring.

 
 
Lynnbua
Lynnbua var tidligere ei lita hytte, helst beregnet på husvære for mannfolk. I dette huset skulle de bo mens de var på setra vinterstid for å hogge ved og "lynne fram" mose til dyrefor og ved til oppvarming. Dette måtte tidligere gjøres på vinterføre med hest og slede. I ene enden av huset var det før stallplass til hestene, og i andre enden var det ei lita hytte. Dette huset er gjort om til et trivelig feriehus. Den inneholder kjøkken, stor peisestue, soverom og gang. Den har god plass for fem personer.
  
 
Veslestugua

Veslestugua er, som navnet tilsier, ei lita og hyggelig hytte. Den eldste delen

er stua og kjøkkenet. Dette er bygd i tømmer og er over 100 år gammelt. Det er seinere bygd på to soverom med sengeplass til 7. Fra den solrike verandaen er det flott utsikt utover dalen.

Denne hytta er svært rask å varme opp om vinteren.

    
 
Fjøset
I fjøset holdt dyrene til. Kyr og geiter gikk fritt på beite om dagen, men om kvelden ble de tatt inn i fjøset for å bli melka og for å være inne om natta. Det er lite som minner om husdyr i fjøset nå. Huset er gjort om til hytte, med kjøkken, stue og to soverom. I de to soverommene er det sengeplass til 6 personer.
   
 
Ysthuset

Tidliger har det på setra til Sygard Romsås blitt både ysta ost og kinna smør. Dette arbeidet ble gjort i et eget hus, Ysthuset. Noe ysthus er det ikke lenger bruk for, så i stedet står det nå ei lita hytte på dette stedet. Huset er nytt, har stue med kjøkkenkrok, ett soverom med 3 senger og stor hems med sengeplass til 3.


I dette huset er det også et vaskerom med vannpost og enkel hyttedusj. Dette rommet har egen inngang og er til felles bruk for alle som er på setra.

    


LightWeb

S Y G A R D  R O M S Å S


Adresse: N- 2634 Fåvang
Telefon: +47 61 28 24 15
Mobil:  +47 911 89 200 og 911 87 574
Webside: www.sygard-romsas.no 
E-post: aas-b@online.no

   K O N T A K T S K J E M A


© LightWeb